Σελίδες

7 Σεπ 2011

Σήμερα ιστορική μέρα! Γιατί;

Με έκπληξη σήμερα διαβάζουμε με πόσο χαρά και ενθουσιασμό εξαγγέλλει η κυβέρνηση τα νέα μέτρα."ΗΜΕΡΑ ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ". Τον ίδιο ενθουσιασμό φαίνεται να μοιράζονται και δημοσιογράφοι όπως στο άρθρο  Αλλάζει η Ελλάδα σε ένα βράδυ χωρίς εκλογές; του Πορτοσάλτε.

 Γιατί σήμερα είναι ημέρα χαράς και ενθουσιασμού;

 1ον) Να χαρούμε για το ξεπούλημα;  Τι δεδομένα έχουμε από Ολλανδία, Νορβηγία, Σουηδία κλπ; Ας κάνουμε ανάλυση με τις χώρες που έχουν θετικό πρόσημο εσόδων για να διαπιστώσουμε κατά πόσο συνυπάρχουν κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις. Ξέρουμε κανέναν χρεωμένο ταξιτζή να πουλάει το ταξί του να να ξεπληρώσει την επόμενη δόση του δανείου; Και μετά πως θα ζήσει; Τι κέρδος θα έχουμε αν πουλήσουμε τώρα τον ΟΠΑΠ και τι κέρδος αν γινόταν σωστή αξιοποίηση;

2ον) Γιατί να χαρούμε για τις απολύσεις; Μήπως οργανώθηκε κάποιο σοβαρό σύστημα αξιολόγησης των υπηρεσιών του δημοσίου για να πάρουν πόδι οι άχρηστοι; Ειλικρινά, βλέπει κάποιος τέτοια αξιολόγηση στον ορίζοντα; Θέλουμε χειρουργείο και μας βρήκαν καλό χασάπη με συνταγές πονάει κεφάλι-κόβει κεφάλι. Κυριολεκτικά όμως. Τώρα πονάει χέρι, άρα κόβει χέρι.. αύριο πόδι κλπ.

3ον) Μήπως με αυτές τις εξαγγελίες χτυπήθηκε ο συνδικαλισμός στη ρίζα του; Και η Βουλή τι είναι; Δεν είναι ένα τεράστιο κομματικό θερμοκήπιο συνδικαλισμού; Και τα ΜΜΕ ποιους προβάλουν απ'το πρωί ως το βράδυ; Δεν προβάλουν τους ίδιους και τους ίδιους; Και οι νέοι υποψήφιοι, δεν εξακολουθούν να είναι τα εκλεκτά παιδιά των κομμάτων;

4ον) Το μόνο που αλλάζει είναι ότι γινόμαστε φτωχότεροι. Η ιστορία, η οικολογία και η εξελικτική βιολογία μας διδάσκουν ένα πράγμα: σε συνθήκες έλλειψης πόρων κάποιοι κάποιοι θα επιζήσουν και κάποιοι θα εξαφανιστούν. Το ποιοι θα επιζήσουν, εξαρτάται από τους κανόνες του παιχνιδιού. Σε ένα σύστημα ατιμωρησίας οι κανόνες είναι τέτοιοι όπου οι πιο διεφθαρμένοι διατηρούν το κομπόδεμα που τους επιτρέπει και να συνεχίζουν να αυθαιρετούν και να πληρώνουν ενίοτε και πρόστιμα. Βέβαια, όσο το οικοσύστημα σαπίζει, θυμίζει περισσότερο το δέλτα του ποταμού, στην φάση που αρχίζει να μετατρέπεται σε βάλτο.