Σελίδες

15 Οκτ 2011

Τελικά τι παιζόταν στην Κερατέα;

Έχετε καταλάβει τι παιζόταν στα επεισόδια της Κερατέας; Ποια ήταν ακριβώς η πρεμούρα της κυβέρνησης;  Στο κείμενο της προσφυγής που έγινε εναντίον του Γ. Παπανδρέου στο Διεθνές Ποιν Δικαστήριο της Χάγης, εξηγούνται αρκετά παραδείγματα κατάλυσης του Συντάγματος, στον τρόπο που ασκεί η Κυβέρνηση την εξουσία. Μεταφέρω το απόσπασμα που αφορά την Κερατέα.

[...]Άλλη μία τέτοια περίπτωση είναι η συμπεριφορά των ΜΑΤ στην Κερατέα Αττικής, μία προαστιακή περιοχή όπου οι κάτοικοι εναντιώθηκαν στην καταστευή ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου. Όχι μόνο η κατασκευή τέτοιου ΧΥΤΑ θα καταστεί παράνομη ως το 2012 σύμφωνα με κανονισμούς της Ε.Ε. αλλά η περιοχή είναι αρχαιολογικός χώρος που έχει επίσης χαρακτηριστεί ως απείρου κάλλους. Οι Πόλίτες της Κερατέας συνεπώς αντιτάθηκαν στην κατασκευή αυτή και πρότειναν εναλλακτικές λύσεις επισήμως στην κυβέρνηση. Αντί άλλης απάντησης, τα μηχανήματα ιδιώτη εργολάβου που είχε αναλάβει το έργο εισέβαλλαν στην περιοχή συνοδευόμενα με άφθονα ΜΑΤ τα οποία, στην διαδήλωση και διαμαρτυρία των κατοίκων άρχισαν όχι μόνο να τους χτυπούν και να τους τρομοκρατούν αλλά και να καταστρέφουν την περιουσία των Πολιτών και να εισβάλλουν στα σπίτια όσο πιο βίαια γινόταν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποβάλλει μία έγκυος γυναίκα και πολλοί άλλοι Πολίτες να υποστούν τραυματισμούς, από ελαφρύς έως σοβαρούς. Πρέπει να τονίσουμε ότι οι Πολίτες είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην κατασκευή αναφέροντας τους λόγους τους, τα οποία και κέρδισαν, αλλά αγνοήθηκαν και παραβιάστηκαν κατ' εντολή της κυβερνήσεως η οποία έστειλε τα ΜΑΤ για να επιβάλλουν την έναρξη των εργασιών ούτως ή άλλως. Η εντολή τους εισαγγελέα να απομακρυνθούν τα μηχανήματα του εργολάβου τελείως όχι μόνο δεν εισακούσθηκε ποτέ αλλά τα ΜΑΤ έμειναν εκεί να τα φρουρούν και ταυτόχρονα συνέχιζαν να τρομοκρατούν, να επιτίθενται και να καταστρέφουν.

 Στο τέλος οι Πολίτες της Κερατέας κέρδισαν στο δικαστήριο αλλά τα ΜΑΤ απεχώρησαν μόνο όταν η όλη ιστορία και τα ρεπορτάζ από την Κερατέα έσπασαν το φράγμα της σιωπής των ΜΜΕ και οι υπόλοιποι Έλληνες κατάλαβαν ότι για όχι λιγότερο από πέντε μήνες οι συμπολίτες τους ζούσαν σε κατάσταση πολέμου. Ακόμα και τώρα οι Πόλίτες της Κερατέας είναι αναγκασμένοι να είναι σε συναγερμό για τυχόν παράνομη δραστηριότητα από τον εργολάβο με την υποστήριξη των ΜΑΤ και της κυβέρνησης στην περιοχή. Ο λόγος για όλα αυτά είναι ότι το συμβόλαιο για τον ΧΥΤΑ αξίζει κάποια εκατομμύρια ευρώ και θα είναι μη πραγματοποιήσιμο από το 2012, εξ ου και η βιασύνη της κυβέρνησης να επιβάλλει αυτή την παρανομία, μαζί με άλλους παρόμοιους, συναφείς λόγους. Για να ρίξουμε περαιτέρω φως στο θέμα, μέλη του ΔΣ την εταιρίας του εργολάβου λέγεται ότι είναι από τους κοντινότερους συνεργάτες του Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος ήταν πριν Υπουργός Οικονομικών και τώρα είναι Υπουργός Περιβάλλοντος στις κυβερνήσεις Παπανδρέου.