Σελίδες

18 Ιαν 2009

ΠΑΣΟΚ: Έλληνες γιατροί στην λωρίδα της Γάζας

Στο προσωπικό μπλογκ του Αλέξη Στάμου  υπάρχει μια συγκλονιστική μαρτυρία που σας συστήνω οπωσδήποτε να διαβάσετε. Ακολουθεί απόσπασμα:

"...Βρίσκω κάποιον που μιλάει αγγλικά, του ζητάω να μου εξηγήσει. Μαθεύτηκε, λέει, πως τρεις Έλληνες γιατροί ήρθαν πριν 10 λεπτά και φόρεσαν αμέσως μπλούζες, μπήκαν στα χειρουργεία. Ο κόσμος κραυγάζει: «Ο Θεός μας έστειλε τους Έλληνες», «Ο θεός να φυλάει τους Έλληνες». Πενήντα χρονών μαντράχαλος δεν αντέχω και τα δάκρυα τρέχουν για την τραγωδία που βλέπω μπροστά στα μάτια μου, για την αγάπη που δείχνουν αυτοί οι άνθρωποι.>

Τρείς Έλληνες γιατροί, ο Άρης Μουσιώνης, ο Ηλίας Καρανίκας, ο Θανάσης Νησιώτης είναι εκεί, παρόντες. Δίνουν τη μάχη με λιγοστά μέσα να σώσουν ζωές. Και τα κατάφεραν. Κι ο κόσμος το είδε, το ένοιωσε. Κι αγκάλιασε την αποστολή του Γιώργου Παπανδρέου με τόση αγάπη και προσμονή που δεν πιστεύω ότι θα ξανανιώσω στη ζωή μου. Ποτέ μάτια δεν έχουν πει τόσα πολλά, όσο τα μάτια αυτών των ανθρώπων. Ποτέ αγκαλιές και φιλιά και χειραψίες δεν είχαν τόση δύναμη και τόση αλήθεια..."- Αλέξης Στάμου, διαβάστε ολόκληρη την μαρτυρία στο link.

Φυσικά αξίζουν πολλά μπράβο στους ανθρώπους που βρήκαν το κουράγιο να πάνε στο κέντρο των πολεμικών επιχειρήσεων. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι κατά πόσο θα ήταν εύκολο (σε διπλωματικό και πρακτικό επίπεδο) να πάνε περισσότεροι Έλληνες γιατροί και ειδικοί επιστήμονες και όχι μόνο 3. Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες που με κίνδυνο την ζωή τους θα θελήσουν να βοηθήσουν αν τους ζητηθεί να συμμετάσχουν. Και όταν λέω με κίνδυνο της ζωής τους το εννοώ. Είμαστε "τρελοί" εμείς οι Ρωμιοί. Έχουμε στα χέρια μας μεγάλη τεχνολογία ενημέρωσης και επικοινωνίας αλλά εξ όσων γνωρίζω δεν αναζητήθηκαν γιατροί εθελοντές μέσω πχ. της mailing list του ΠΑΣΟΚ. Το λέω βέβαια με επιφύλαξη χωρίς να γνωρίζω τις ειδικές συνθήκες της πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ [1].

Την ώρα βέβαια που το ΠΑΣΟΚ παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς, τα κλασσικά ΜΜΕ σιωπούν προκλητικά αποκοιμίζοντας τον κόσμο. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα αναζητήσει από εδώ, από το διαδίκτυο την "πηγή" για το τι πραγματικά συνέβη.

update 18|01|09
[1] Στην προσωπική ιστοσελίδα του Γ. Παπανδρέου, βλέπουμε τις καταγγελίες του ΓΑΠ για στοχευόμενη παρεμπόδιση στη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και για την έκκληση που έκανε ο Γ. Παπανδρέου  προς το Ισραήλ, να ανοίξει διόδους και να αφήσει ελεύθερα περάσματα, ώστε να μπορεί να φτάσει επιτέλους η ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους. Έτσι προφανώς απαντάται και το ερώτημα που έθεσα για μια πιο οργανωμένη συμπαράσταση.