15 Απρ 2010

Υπό την επίβλεψη του Πρωθυπουργού το illegalsigns.gov.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 14 Απριλίου 2010

Άρχισε σήμερα να λειτουργεί, κατόπιν εντολής και με την άμεση επίβλεψη του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, ο διαδικτυακός τόπος «Χωρίς Παράνομες Διαφημιστικές Πινακίδες» (www.illegalsigns.gov.gr), ο οποίος εντάσσεται στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, για την διαμόρφωση μιας εθνικής πολιτικής για την Οδική Ασφάλεια.

Την επίσημη λειτουργία του διαδικτυακού τόπου ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος προΐσταται της Διυπουργικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, που συγκροτήθηκε με απόφαση του Πρωθυπουργού, στις 21 Ιανουαρίου 2010.

Η λειτουργία του διαδικτυακού τόπου www.illegalsigns.gov.gr έχει στόχο την συμμετοχή των πολιτών και την αποφασιστική συμβολή τους στην αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές και υποβαθμίζουν το περιβάλλον και την αισθητική των πόλεών μας.
Η συμμετοχή των πολιτών μέσω του διαδικτύου, τόσο για την εμπέδωση της κοινωνικής ευθύνης στην αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων όσο και για την πάταξη των αυθαίρετων και παράνομων πινακίδων, βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών της κυβέρνησης.

Μέσα από τον διαδικτυακό τόπο www.illegalsigns.gov.gr ο πολίτης μπορεί να επισημάνει την ύπαρξη κάποιας παράνομης πινακίδας και συμπληρώνοντας μια απλή ηλεκτρονική φόρμα να αποστείλει τα στοιχεία της περιοχής που την έχει εντοπίσει, καθώς και φωτογραφία.

Έπειτα από την βεβαίωση της παρανομίας από τις αρμόδιες αρχές, ο Δήμος ή η Γενική Γραμματεία Περιφέρειας, θα είναι υποχρεωμένοι να προβούν άμεσα στην αποξήλωσή τους.

1 σχόλια:

ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε
Ευχόμενος πάντα να έχεις κουράγιο για να συνεχίζεις.
Δυστυχώς η κατάσταση δεν είναι καλή σε τομείς κρίσιμους. Το ότι χρειάζεται να αναλάβει πρωτοβουλίες ο πρωθυπουργός πάντα είναι δείγμα αδυναμίας. Αλλά και η παρουσία του πλην της έξοθεν εικόνας δεν έχει συμβάλει σε καμιά αναδιάταξη της εσωτερικής κατάστασης αλλά διαχειρίζονται απλά ότι παρέλαβαν.
Φαινόμενο ανικανότητας ο τομέας των επενδύσεων,όπου η συμπαθής Λούκα δεν μπορεί,φαινόμενο σαπίλας αυτοί του υπουργείου παιδείας και αντιπασοκ του οικονομικών.
Δυστυχώς δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος όχι για το οικονομικό μέλλον της χώρας μια και γνωρίζω ότι αυτό γρήγορα θα μας εκπλήξει αλλά για το που πάμε γενικότερα και την κάθε μέρα και ποιο δεξιά στροφή της κυβέρνησης.