Σελίδες

25 Μαρ 2010

25η Μαρτίου - μύθοι και πραγματικότητα

Στα ΝΕΑ φιλοξενήθηκε τη Δευτέρα δημοσίευμα με θέμα "Μύθοι και σκληρές αλήθειες για την Επανάσταση του 1821". Πρόκειται για άλλη μια ανάλυση - με σφραγίδα πανεπιστημιακού - που προσπαθεί να αναιρέσει την αξία του κρυφού σχολιού αλλά ακόμα και τον "μύθο" της ημερομηνίας της 25ης Μαρτίου.  Η εφημερδία, μεταξύ άλλων, γράφει ότι ο ορισμός ως αφετηρία της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 είναι μέρος μιας αφήγησης από τη μεριά της Εκκλησίας ενώ στην πραγματικότητα, όλο τον Μάρτιο οι ελληνοτουρκικές συγκρούσεις στην Πελοπόννησο ήταν καθημερινές. Σε τέτοια δημοσιεύματα των "νεο-διαφωτιστών" έχει πάντα αξία να διαβάζουμε τα σχόλια των αναγνωστών. Μεταφέρω λοιπόν ένα σχόλιο του κου Αυγερινού.





1. Δεν υπήρχε επίσημο κράτος για να έχουμε "επίσημη" κήρυξη πολέμου όπως το 1940!

2. Η έναρξη της επανάστασης στις 25 Μαρτίου, είχε αποφασισθεί ήδη από το 1820 από το Κολοκοτρώνη και τον Υψηλάντη. Ήταν ημερομηνία σημαδιακή, ήταν Άνοιξη (ιδανική για μάχες), και η συγκέντρωση ομάδων δε θα κινούσε υποψίες λόγω εορτής. (αλλά μάλλον οι νεο-Καθηγητές ξέρουν καλύτερα)

3. Δυστυχώς το 1821 δεν υπήρχαν τηλεπικοινωνίες και το νέο διαδόθηκε, από στόμα σε στόμα κι όπως είναι λογικό (δεν είχε εφευρεθεί η ENIGMA) υπήρχαν διαρροές που επίσπευσαν τα γεγονότα, συν τον αντιπερισπασμό του Υψηλάντου που σκοπό είχε να αποδεσμεύσει δυνάμεις του εχθρού από την Πελλοπόνησο. Εξού και το ότι περίπου ένα μήνα πριν από την έκρηξη της Επανάστασης, το Φεβρουάριο του 1821, η τουρκική διοίκηση αποφάσισε να προσκαλέσει στην Τριπολιτσά τους προύχοντες και αρχιερείς της Πελοποννήσου, υπό το πρόσχημα διαβουλεύσεων, οι οποίοι κρατήθηκα ως όμηροι!

4. Οι προύχοντες και αρχιερείς των Πατρών και Καλαβρύτων δεν προσήλθαν, εφαρμόζοντας τη σχετική απόφαση της Βοστίτζας (Ιανουάριο 1821), παρά τις επίμονες προσκλήσεις και τις διαβεβαιώσεις των Τούρκων για την ασφάλειά τους !!! ΑΥΤΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΝΤΙ ΣΤΙΣ 25 κι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός τέλεσε δοξολογία στην Αγία Λαύρα και όρκισε ορισμένους κοτζαμπάσηδες και επισκόπους του Μωριά! Αν τώρα τρώτε κόλλημα για μερικές μέρες να εορτάζουμε τη ύψωση της Αγία Λαύρας στις 17 ή την ορκωμοσία του Π.Π.Γερμανού αργότερα στη Πάτρα!

5. Όταν αποφασίστηκε ο εορτασμός της επαναστάσεως ήταν ζωντανοί όλοι οι συμμετέχοντες και από ότι ξέρουμε δεν έφερε κανένας αντίρρηση, αλλά πλειοδότησαν όλοι στην συμβολική ημέρα και στη συμμετοχή της εκκλησίας. Υπήρχε περίπτωση ο κλήρος να είχε πάει με τον εχθρό και να το άφηνε ατιμώρητο ο Τσεκούρι και φωτιά στους Προσκυνημένους Κολοκοτρώνης; η ο Μακρυγιάννης; Για μην αναφέρω άλλους.

6. Ένας πίνακας είναι καλλιτεχνικό έργο με συμβολισμούς κι όχι φωτογραφία.

7. Η καλύτερη απάντηση σε όσους μιλούν για μύθους περί κρυφού σχολιού ας μας πουν γιατί τον 21ο αιώνα στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ, τη στιγμή που δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει τη λειτουργία της Χάλκης, μετά από τόσες διεθνείς πιέσεις, να μη μπορεί να πάρει μια γραφειοκρατική άδεια η Σχολή! Μια σφραγίδα είναι στο κάτω-κάτω! Οι Τούρκοι δεν είπαν ότι δεν θέλουν την σχολή! Αλλά κόλλησαν στην ΑΔΕΙΑ!!!

Στην Ελλάδα έχουμε Δημοκρατία κι ανεξιθρησκεία κι ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, και να μην πάει ούτε στη παρέλαση με τη νεολαίο, (να πάει να δει τους Πακιστανούς να μαστιγώνονται στο Πειραιά) αλλά αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να μη σέβεται αυτό που πιστεύουν οι άλλοι ή να λέει ψέματα και να διαστρεβλώνει την αλήθεια για να μας πείσει ότι αυτό που πιστεύει είναι "αληθές": Αν είναι τόσο καλό, το να μην πιστεύεις στην Θρησκεία να το συζητήσουμε και να μας πείσουν αλλά όχι προπαγάνδα ρε παιδιά.
Να χαίρεται ο Γκαίμπελς...

Αυγερινός Κ.Χ.

Σχόλιο στις 23/3/2010 14:17 στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

THEPOS είπε...

Φίλε Παναγιώτη ατύχησες.
Αν και η τραγικότητα της κατάστασής μου, λόγω φορολογικού που από κανονικό με κατάντησε επαίτη μια και μου κόβους 800 ευρώ τον μήνα, δεν μου δίνει το κέφι για αντιπαραθέσεις εντούτοις θα σηκώσω το γάντι και θα απαντήσω.
Για Επανάσταση του 1821 αν θα έπρεπε να ορισθεί μία μέρα αυτή θα έπρεπε να είναι η 24η Φεβρουαρίου όπου ο Υψηλάντης απέστειλε την επιστολή για να ξεσηκώσει τους Έλληνες της περιοχής. Είναι η πρώτη πράξη του πολέμου. Αλλά βλέπεις ο υψηλάντης ήταν πρώην αξ/κος της Ρωσίας και η όποια αναγνώρισή του αυτόματα θα έβαζε και την Ρωσία στο κάδρο.
Από την άλλη η αναγνώριση ως επαίτειο της έναρξης την ίδρυση της Φιλικής εταιρείας θα έβαζε τις μασονικές στοές στην επιφάνεια.
Έτσι αποκρύβηκαν τα δύο αυτά γεγονότα και μέχρι σήμερα ούτε έχει τονιστεί ο ρόλος τους και ούτε έχουν φωτιστεί αρκετά.
Από την άλλη η εκκλησία αφού συμμάχισε με τους "Τούρκους" και ξεπούλησε την συνεργασία της με αντάλλαγμα την αναγνώρισή της ως υπεύθυνη για τον ελληνισμό, κάτι που επέφερε σε αυτούς τεράστια κέρδη από φόρους κλοπή κτημάτων και όλα αυτά τα θεάρεστα από την άλλη μετέτρεψε σε τούρκους όλους τους Έλληνες Μουσουλμάνους με τον φόβο ότι θα αμφισβητηθεί η κυριαρχία της και επέβαλε το πας ορθόδοξος Έλληνας που τόσα δεινά επέφερε και αυτό πληρώνουν τώρα στην Κύπρο και ίσως πληρώσουμε και στην Θράκη.
Όχι μόνο, για να κλείσω δεν έπρεπε να οριστεί η 25 μαρτίου ως ημέρα εορτής μετατρέποντας τους δυνάστες σε ήρωες αλλά έπρεπε να τους ξυρίσουν όλους μαζί δημεύοντας την με άδικο τρόπο και με πολύ αίμα, φτωχών ελλήνων, απεκτημένη περιουσία.
Όλα λοιπόν έχουν την αξία τους και ας μην μπλέκουμε τα σώβρακα με τις γραβάτες.
όσον δε αφορά το αν ο ΠΠΓ λειτούργησε ή όχι λίγες ημέρες πριν κλπ απλά να τονίσω ότι από την μια πολλοί όντας θρησκόληπτοι, όπως και σήμερα, τρέχαν πριν από κάθε γεγονός στην εκκλησία αλλά από την άλλη επειδή οι περισσότεροι παπάδες ήταν προδότες θα φαινόταν αφύσικο να μην πάνε σε λειτουργία που ίσως να προκλήθηκε επίτηδες και οι Τούρκοι που δεν κοιμόνταν βέβαια θα το μαθαίνανε.

Panagiotis Peteinatos είπε...

Αγαπητέ Thepo δεν διαφωνώ με αυτά που γράφεις. Είμαι ενήμερος και σύμφωνος. Η αλήθεια είναι σύνθετη επειδή και η ζωή είναι πάντα σύνθετη.

Η εκκλησία ως κέντρο εξουσίας, δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Συμφωνοι. Η μασονία λειτούργησε ως θεσμός οργανωτικής δικτύωσης (σαν τα σημερινά blogs, forums κλπ) και οι πραγματικές ημερομηνίες, φυσικά, δεν μπορούσαν να "περάσουν" προς τα έξω. Ομως στο άρθρο της εφημερίδας δεν επιχειρείται να φωτιστούν αυτά τα σημεία. Αντίθετα, έγινε ισοπέδωση των πάντων! Μύθος το ένα, ψέμα το άλλο. Σαν να ελευθερώθηκε η Ελλάδα με αυτόματο πιλότο. Δεν υπάρχει, λέει το άρθρο, ούτε μια μαρτυρία για καταπίεση που να δημιουργεί την ανάγκη για κρυφά σχολιά. Μα είναι αυτό επιχείρημα; Η κουρδική γλώσσα ήταν απαγορευμένη στην Τουρκία μέχρι το 1991! Το αν η εκκλησία οικειοποιείται τα πάντα εκ των υστέρων είναι άλλο. Εκ των πραγμάτων όμως οι παπάδες είχαν το ευαγγέλιο - άρα γραπτό κείμενο - και μπορούσαν εύκολα να διδάξουν ανάγνωση και γραφή, όσοι είχαν μεράκι. Με ενοχλεί δηλαδή όταν ισοπεδώνουμε τους αγώνες εκείνων των ΛΙΓΩΝ που αγωνίστηκαν από όλα τα πόστα (εκκλησία, έμποροι, αγωνιστές) και μας εξασφάλισαν αυτά που απολαμβάνουμε σήμερα.

Βλέπε ακόμα και σήμερα. Το ΠΑΣΟΚ, κατά πολλούς, ακόμη δεν είναι "καθαρό" πιάτο. Ομως δεν αναιρεί το αγώνα που κάνουμε πολλοί για να καθαρίσει.

=====================
Μια και τα ανέφερες Thepo, ας πάμε στα οικονομικά μέτρα. Για άλλη μια φορά στο οικον. επιτελείο του ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξαν άνθρωποι "βγαλμένοι" από τη ζωή. Μου θυμίζει την πρώτη ανακοίνωση για την εισφορά στο ΠΑΣΟΚ που οι ελεύθεροι επαγγελματίες έπρεπε να πληρώσουν διπλάσια. Προφανώς η "παρέα" των αποφάσεων δεν περιλαμβάνει μικρομεσαίους και μεροκαματιάριδες.

Φαντάσου νέο άνεργο που είχε την "ατυχία" να κληρονομήσει σπιτάκι από τους γονείς του, για να μην πληρώνει νοίκι. Εχει τεκμήριο Α κατοικίας, άρα εργάζεται και μας τα κρύβει!!! Αλλος έχει σπίτι και εξοχικό (το πατρικό) και χάνει τη δουλειά του στα μέσα του χρόνου. Θα πρέπει να ρευστοποιήσει την περιουσία του για να πληρώσει το νέο φορολογικό "κουστούμι"??? ΄Ετσι μάζευε ο Χίτλερ το χρυσάφι από τους εβραίους με τη λογική της "συλλογικής" ευθύνης.

Κόβουμε τον 14ο μισθό από όλους, ανεξάρτητα από το ύψος του μισθού, ανεξάρτητα από τις λειτουργικές ανάγκες του καθενός, και ανεξάρτητα - φυσικά - από το αν εργάζεσαι στο δημόσιο ή απλώς τα.. ξύνεις.

Δεν συζητάω δε για την οργανωμένη "μαφία" της εφορίας. Οσοι ξέρουν πέντε πράγματα εκ των έσω, μιλούν για κυκλώματα "προστασίας" τύπου μαφίας. Οταν τα κυκλώματα θελήσουν θα κλείσουν το ανταγωνιστικό μαγαζί της γειτονιάς θα μπορούν πλέον να το κάνουν. Θα μπορούν να στείλουν φυλακή τον φούρναρη "πείθοντας" απλώς τον υπάλληλο να μην κόψει αποδείξεις σε 3 φρατζόλια ψωμί! Πάμε καλά; Αυτά μέχρι στιγμής δεν υπήρχαν στην Ελλάδα ακριβώς για να αποφύγουμε υπερ-εξουσίες στους εφοριακούς, στους αστυνομικούς κλπ.

Ενα πράγμα έπρεπε να αλλάξει, και δεν άλλαξε. Η λογοδοσία! Ακόμα και σήμερα χώνουμε όπου μπορούμε τα "δικά μας παιδιά" χωρίς λογοδοσία! Που είναι τα βιογραφικά των διοικητών των νοσοκομείων; Και δεν εννοώ τα "πτυχία" τους, αλλά τη "λογική" με την οποία διορίστηκαν. Ενα σύστημα άθλιο χωρίς δείκτες παραγωγικότητας.

Πρέπει να αναδειχθούν φωτισμένοι άνθρωποι που να ΑΚΟΥΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ και να ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ. Να λύνουν προβλήματα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΝΕΑ!