Σελίδες

12 Ιουν 2011

Παραίτηση αμετάκλητα και άνευ όρων!

«Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία,...»
Είναι απόσπασμα από τη Δανειακή σύμβαση του μνημονίου, και αναφέρεται στο άρθρο 14, παράγραφος 5.
Θέλω να ρωτήσω δύο πράγματα.
1) Ξέρει κάποιος να μου εξηγήσει παρακαλώ τι σημαίνει αυτή η παράγραφος;
2) Έχει γίνει αναφορά του συγκεκριμένου θέματος στην εφημερίδα, και αν ναι σε ποιο φύλλο παρακαλώ;
Ευχαριστώ.
(Πηγή: σχόλιο Μανώλη στην Ελευθεροτυπία)

Επιπλέον ερώτηση: Η παραπάνω φράση έχει υπογραφεί σε οποιαδήποτε άλλη δανειακή σύμβαση της Ελλάδος, ακόμη και επί Γερμανικής κατοχής;
Σχόλιο: Σήμερα, 12/6/11 στην μηχανή αναζήτησης google η παραπάνω φράση της δανειακής σύμβασης εμφανίζεται σε 45.700 results (με εισαγωγικά για να περιλαμβάνεται ακριβώς η συγκεκριμένη σειρά των λέξεων). H google βγάζει 12,800 αποτελέσματα σε blogs, 5,240 σε images και 659 σε φόρουμ. Μαντέψτε πόσα αποτελέσματα βγαίνουν στο google news από εφημερίδες? ΚΑΝΕΝΑ! 


2 σχόλια:

THEPOS είπε...

Πίστευες Παναγιώτη ότι θα μας χαρίζονταν;
Αυτά είναι λογικό να συμβαίνουν όταν μας βρίσκουν σε αυτήν την κατάσταση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν και οι κυβερνώντες σήμερα τις ευθύνες τους.
Σωστό το ερώτημά σου αλλά θεωρώ την απάντηση αυτονόητη. Οι δε φυλλάδες όπως πάντα παίζουν παιχνίδια και πέρνουν θέση για το πολυπόθητο γι' αυτούς αύριο που είναι η χρεοκοπία. Άλλωστε όπως αποκαλύφθηκε οι πιστωτές έρχονταν με πληροφορίες και θέσεις που να δεις πως τους λένε αυτούς που ενοούνταν...!

Panagiotis Peteinatos είπε...

Τhepo, αυτό που με προβληματίζει είναι η επιμελής απόκρυψη της δανειακής σύμβασης ακόμα και από τους βουλευτές (και τους Υπουργούς!) με την πρωτοβουλία ενός ανδρός, του Παπακωνσταντίνου (σε συννενόηση βέβαια με τον Πρωθυπουργό). Αυτή η κίνηση είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την κουλτούρα διαφάνειας και "ανοιχτής διακυβέρνησης". Είναι αδιανόητο ότι έπρεπε να πάει ο ίδιος ο Κασιμάτης (πρώην Διευθυντής νομικού γραφείου Ανδρέα Παπανδρέου) προσωπικά για να "ξεθάψει" το κείμενο της δανειακής σύμβασης. Ο Απόστολος Κακλαμάνης (πρ. Πρόεδρος της Βουλής) ζήτησε On air την Δανειακή Σύμβαση από τον διευθυντή του Ράδιο 9 (Μάνος Κακλαμάνος) για να τη διαβάσει και να μπορέσει να τοποθετηθεί. Αν είναι δυνατόν!