Σελίδες

11 Φεβ 2009

Συγκλονιστικό Mail αναγνώστη

Σήμερα διάβασα ένα συγκλονιστικό mail αναγνώστη από το Blog SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR. Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα.


"... Αυτή είναι η Ελλάδα που πονάμε όλοι εμείς. Δεν γίνεται να υπάρχει σύλλογος για να οργανωθούμε?
Να γίνουμε πολλοί, να εργασθούσμε για το τόπο που μόνο δάκρυα μας έδωσε με την αναξιοκρατία και την ανικανοτητά του? Υπάρχει ελπίδα? γιατί πραγματικά την έχω χάσει και έχω αρχίσει να λέω οτι οι Ελληνες δεν άξιζαν την ελευθερία τους αλλά να είναι σκλάβοι στους Τούρκους?..."



Ξέρω... πολλές φορές τα έχουμε πει και ξαναπει. Η τεράστια και αδικαιολόγητη ανεργία σχετίζεται με την έλλειψη δημοκρατίας, την αναξιοκρατία κλπ. Βέβαια για όσο καιρό ο κόσμος έχει την δουλίτσα του, και τον μικρό (ή μεγάλο) μισθό του δεν πρόκειται να κάνει τίποτα για να αλλάξει τούτος ο τόπος. Θα περιμένουμε πάντα τους άλλους να κάνουν το πρώτο βήμα και εμείς από πίσω να ... ασκούμε κριτική. Για όσο καιρό δεν είμαστε άνεργοι εμείς οι ίδιοι, οι εκκλήσεις των άλλων δεν πρόκειται να μας ξυπνήσουν. Σε μια προσπάθεια του e-pasok.forumotion.com ως ανοιχτή αυτοοργάνωση είχαμε στείλει μια αντίστοιχη επιστολή σε όλους τους πολιτικούς φορείς, σε ΜΜΕ στον πρόεδρο της δημοκρατίας κλπ. Την επιστολή την στείλαμε την εποχή που η "κρίση" δεν έπαιζε ακόμα στα ΜΜΕ και μαθαίναμε μόνο από bloggers τις μαζικές απολύσεις στην Βόρεια Ελλάδα, το κλείσιμο των εργοστασίων κλπ. Μετά ήρθε εισαγόμενη και η "κρίση".

Φυσικά είμαι ρεαλιστής και δεν πιστεύω πως το "καλό" ΠΑΣΟΚ είναι αρκετά δημοκρατικό και διαφανές για να σώσει την Ελλάδα. Ωστόσο για εμένα ο Γ. Παπανδρέου είναι ο πρώτος πολιτικός που άνοιξε διαύλους επικοινωνίας με το διαδίκτυο, τους Bloggers κλπ και κατά καιρούς έχει αποδείξει ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη ακόμα και τις ανατρεπτικές-κριτικές απόψεις του διαδικτύου. Αν οργανωθούμε σωστά μέσω διαδικτύου πιστεύω ότι τα απλά μέλη και οι φίλοι της βάσης του ΠΑΣΟΚ μπορούμε να πιέσουμε για σημαντικές αλλαγές.

Με χαρά βλέπω σε διάφορες ιστοσελίδες τον τελευταίο καιρό μια αφύπνηση, μια ιδεολογική κινητοποίηση υπερκομματικού χαρακτήρα με συζητήσεις για τη δημοκρατία, τη διαφάνεια κλπ. Αυτό είναι μια καλή αρχή. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα έχουμε εξελίξεις.