Σελίδες

1 Σεπ 2009

Δήμος Κομοτηνής: δείτε πως χτίζεται το παρακράτος!

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ως σενάριο ταινίας, είναι όμως αληθινό περιστατικό και αφορά το Δήμο Κομοτηνής. Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις στις οποίες απορείς πως ένας αιρετός άρχοντας (ο Δημήτρης Κοτσάκης εν προκειμένω) θα μπορεί να κοιτάζει στα μάτια τις επόμενες γενιές.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα με μια σειρά :
  1. Το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Αυγούστου αναρτήθηκε στο διαδίκτυο προκήρυξη του Δήμου Κομοτηνής για (29 +3) 32 θέσεις εργασίας για φύλακες και καθαρίστριες (διάβασε προκήρυξη). Σε αυτή την προκύρυξη περιγράφονται οι θέσεις εργασίας και οι ημερομηνίες υποβολής των δικαιολογητικών.
  2. Η "πρωτοτυπία" στην προκύρηξη είναι ότι ανακοινώνεται Παρασκευή δίνοντας περιθώριο άλλων δυο ημερών, δηλαδή μέχρι το Σαββάτο και την Κυριακή, για να ενημερωθεί ο υποψήφιος και να συλλέξει τα δικαιολογητικά ώστε να τα υποβάλλει στον Δήμο ως την Κυριακή! 
Δηλαδή ο υποψήφιος φύλακας ή καθαρίστρια έχει δυο επιλογές για να βρει δουλειά στον Δήμο Κομοτηνής. Η μια επιλογή είναι να  να προσπαθήσει να μαζέψει το Σαββατοκύριακο μια δεκάδα εγγράφων και πιστοποιητικών, τη στιγμή που όλες οι δημόσιες υπηρεσίες είναι κλειστές. Η δεύτερη επιλογή είναι να γλύψει κατουρημένες δηλώνοντας υποτέλεια στους γνωστούς και φίλους της διαπλοκής. Έτσι, θα έχει ενημερωθεί έγκαιρα εκ των έσω για να μαζέψει από πιο πριν τα τυπικά δικαιολογητικά.


Θα ήθελα να τονίσω πως δεν μιλάμε απλώς για 32 θέσεις εργασίας, μιλάμε για εξαγορά ψήφων από 32 οικογένειες! Πρόκειται για 32 τούβλα στο χτίσιμο εξαρτημένων και άρα  ελεγχόμενων κυττάρων στην περιφέρεια. Και εκτός των άλλων, πρόκειται για καταφανή καταπάτηση του άρθρου 4 του συντάγματος για ίσο δικαίωμα στην εργασία.

Ρίξτε μια ματιά εδώ: