Σελίδες

18 Δεκ 2008

web4democracy

Σκοπός του web4democracy δεν είναι να αναδείξει την επικαιρότητα, αυτό το κάνουν καλύτερα άλλα Blogs. Με ενδιαφέρει να αναδείξω, όσο μπορώ, τις αξίες και τη στάση μας απέναντι στην επικαιρότητα. Τη στάση μας απέναντι στην πολιτική, τις "ανοιχτές διαδικασίες" και, κυρίως, τη στάση μας απέναντι στις νέες ευκαιρίες που μας δίνει το διαδίκτυο για συμμετοχή.

Ενώ όλα γύρω μας αλλάζουν, το ηλεκτρονικό μελάνι αφήνει ανεξίτηλα σημάδια: πρώτον, σε αυτόν που γράφει. Πολλές φορές αισθάνομαι ότι καταλαβαίνω καλύτερα κάτι όταν γράψω γι'αυτό. Επιπλέον, τα κείμενα που γράφουμε σήμερα στο διαδίκτυο θα τα διαβάσουν αύριο- από περιέργεια ίσως - τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας κλπ. Όταν η επικαιρότητα φεύγει τι μένει πίσω; Μένουν οι αξίες που, αν είναι αυθεντικές, δεν θα σταματήσουν ποτέ να εμπνέουν. Ποτέ.

Παναγιώτης  Γ. Πετεινάτος

Είμαι φοιτητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Σε συνεργασία το Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το 2005 σχεδιάζω και υλοποιώ project ηλεκτρονικής εκπαίδευσης σε Γενετική, Βιοπληροφορική κλπ. Παράλληλα, συμμετέχω στον σχεδιασμό και την υλοποίηση web 2.0 εφαρμογών ανοιχτού κώδικα και την μελέτη μεθοδολογιών βέλτιστων εφαρμογών ηλεκτρονικής & ανοικτής διακυβέρνησης.

Αρθρογραφώ κυρίως σε 3 ιστολόγια, στο web4democracy, το web4medicine  και στην δράση Εθελοντών Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ, στην οποία μετέχω ως συντονιστής.  Είμαι στη διάθεση των αναγνωστών για να φιλοξενήσω κείμενα, αναλύσεις & προτάσεις. Αν θέλεις να συζητήσουμε ή να συνεργαστούμε σε θέματα χρήσης διαδικτύου στη διαφάνεια, τη συμμετοχική δημοκρατία, την ηλεκτρονική εκπαίδευση ή το eHealth, αλλά και για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: