Σελίδες

8 Ιουλ 2009

Michael Jackson - Όλη η αλήθεια

Ποτέ μέχρι σήμερα δεν ασχολήθηκα με τον Michael Jackson. Δεν ήμουν θαυμαστής και πρέπει να πω, πως είχα την χειρότερη γνώμη για εκείνον. Τις τελευταίες μέρες όμως έχω αποσβολωθεί από αυτά που διαβάζω. Συνειδητοποιώ πως η διαχρονική έκθεση σε αυτό που λέγεται "ενημέρωση" από τα ΜΜΕ μου είχε δώσει μια εντελώς λανθασμένη άποψη για το έργο του και την προσωπικότητά του. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

O Michael Jackson

1ον) Πράγματι είχε λεύκη. Η λεύκη είναι μια ασθένεια που ασπρίζει το δέρμα τοπικά. Είναι μια αυτοάνοση ασθένεια, δηλαδή τα αντισώματα του ίδιου του οργανισμού, επιτείθονται στα κύτταρα της μελανίνης αποχρωματίζοντας το δέρμα. Έχουν βρεθεί αμέτρητες φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι ο Michael Jackson έπασχε από λεύκη. Φωτογραφίες που ουδέποτε προέβαλαν τα ΜΜΕ, που τον κατηγορούσαν με κάθε ευκαιρία και σε κάθε συνέντευξη ότι έλεγε ψέματα.

2ον) Αποχρωμάτωσε το δέρμα του. Η αποχρωμάτωση (λεύκανση) του δέρματος αποτελεί έναν από τους επίσημους ιατρικούς τρόπους αισθητικής αντιμετώπισης της λεύκης. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει θεραπεία, η εναλλακτική λύση που χρησιμοποιούσε ο Michael Jackson μέχρι τότε ήταν το ολόσωμο μακιγιάζ. Επειδή ήταν μαύρος, ο χημικός αποχρωματισμός τον έκανε λευκό. Τα μαύρα γυαλιά, το καπέλο και τα γάντια που φορούσε συνεχώς καθώς και οι μαύρες ομπρέλες που τον ακολουθούσαν παντού συνάδουν με την έντονη φωτοευαισθησία που δημιουργεί ο αποχρωματισμός του δέρματος, δεδομένου ότι δεν υπάρχει προστατευτική μελανίνη στο δέρμα.

2ον) Κατά πάσα πιθανότητα έπασχε από λύκο (Ερυθυματώδη Λύκο), μια δεύτερη αυτοάνοση νόσο. Αν και είναι σπάνια νόσος, ο λύκος πράγματι χτυπάει τον μαύρο πληθυσμό σε μεγαλύτερο ποσοστό όπως επίσης είναι αλήθεια ότι είναι πολύ πιθανό ένα άτομο που πάσχει από ένα αυτοάνοσο νόσημα να εκδηλώσει και δεύτερο.

3ον) Στην παιδική του ηλικία κακοποιήθηκε από τον πατέρα του αλλά όχι σεξουαλικά. Ο πατέρας του στην μανία του να ωθήσει τα παιδιά του στην επιτυχία (jacksons 5) χρησιμοποίησε ακραίες και ασυνήθιστα σκληρές μεθόδους πειθαρχίας. Η αυστηρότητα του πατέρα του αν και εξαντλούνταν κυρίως στα υπόλοιπα αδέρφια του ήταν εντελώς αντίθετη με τον ευαίσθητο χαρακτήρα του Michael Jackson. Τα παιδικά του χρόνια του άφησαν ανεξίτηλα ψυχικά τραύματα. Έμαθε όμως να χτίζει από πολύ μικρός ένα επαγγελματικό προφίλ απίστευτης πειθαρχίας και τελειομανίας που τον ακολούθησε σε όλη του την καριέρα, μέχρι και τις εξαντλητικές πρόβες που έκανε λίγο πριν πεθάνει.

4ον) Ήταν φιλάνθρωπος. Όπως και οι πολλοί ζάμπλουτοι της ποπ σκηνής, έτσι και ο Michael Jackson χρηματοδοτούσε δωρεές και φιλανθρωπίες. Αυτό δεν είναι είδηση. Η είδηση είναι ότι εκείνος το παράκανε. Για την ακρίβεια, μπήκε στο βιβλίο γκίνες για τις περισσότερες δωρεές σε φιλανθρωπικούς σκοπούς υποστηρίζοντας 39 ιδρύματα, μεταξύ των οποίων το Make a wish foundation και το American Cancer Society.

5ον) Δεν ήταν παιδεραστής. Τα πράγματα είναι απλά. Από το 1983 ο Michael Jackson δημοσίως έλεγε και ξανάλεγε ότι τα παιδιά, τα ζώα και ο Θεός είναι η έμπνευσή του. Από τότε μέχρι σήμερα επέμενε σε δημόσιες δηλώσεις για το ότι χωρίς τα παιδιά δεν έχει νόημα η ζωή του, επέμενε να έχει παιδιά στο σπίτι, στα πλατώ και στα γυρίσματα των βίντεο κλιπ. Εκατομμύρια βλέμματα σε ολόκληρο τον κόσμο ήταν στραμένα πάνω του και αμέτρητα κοράκια - δημοσιογράφοι ήταν έτοιμοι να τον κατηγορήσουν για κάθε παραστράτημα. Κανένας, ούτε ένα στόμα, ούτε μια φωτογραφία, ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο δεν βρέθηκε που να εκθέτει τον Michael Jackson ως παιδεραστή. Αντίθετα, όλοι μα όλοι έλεγαν ότι ήταν "παιδί". Δεν συμπεριφερόταν ως άντρας, δεν συμπεριφερόταν ως ενήληκας, συμπεριφερόταν ως παιδί. Έγιναν δυο δίκες. Η πρώτη δίκη έληξε με συμβιβασμό που εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι του τον επέβαλε η ασφαλιστική του εταιρία, παρόλο που ο Michael Jackson επέμενε να γίνει η δίκη για να αθωωθεί. Τα έγγραφα που αποδεικνύτουν την επιμονή του να γίνει δίκη θα ανακοινωθούν στο νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Ian Halperin. Η δεύτερη δίκη για παιδεραστία ολοκληρώθηκε και ο Jackson αποδείχθηκε αθώος.

Σκοπός μέσα από τα παραπάνω δεν είναι να αγιάσω τον Michael Jackson. Δυστυχώς όμως, για εμένα τόσα χρόνια ήταν μια γραφική φιγούρα ενός ανθρώπου που, όπως πίστευα πάντα, άσπρισε το δέρμα του λόγω ενός αδικαιολόγητου κόμπλεξ επειδή ήταν μαύρος. Μετά τον θάνατό του, μαθαίνοντας όλη την αλήθεια για τη ζωή του, αισθάνομαι απίστευτα αποπροσανατολισμένος από τα ΜΜΕ και εξακολουθώ να εκπλήσσομαι από το μέγεθος της δύναμής τους. Εκ των υστέρων, σήμερα ξαφνικά τον παρουσιάζουν ως "θεό" και βασιλιά. Αισθάνομαι τυχερός που το διαδίκτυο μου δίνει πλέον τη δυνατότητα να επιλέγω τις πηγές πληροφόρησης. Αισθάνομαι τυχερός που ζω την εποχή που, υπό το φως της διαφάνειας του διαδικτύου, οι μεγαλοδημοσιογράφοι κάνουν ουρά στο να απολογούνται. Με τη σειρά όλοι απολογούνταν ότι φέρθηκαν άδικα σε έναν άνθρωπο που, όπως αποδεικνύεται, είχε μεγάλη ανάγκη για από ψυχική και σωματική υγεία. Ήταν το θύμα ενός star system που δεν τον βοήθησε ποτέ να ωριμάσει φυσιολογικά.
Άλλη μια έκπληξη για εμένα ήταν το παρακάτω αγαπημένο μου τραγούδι. Δεν γνώριζα ότι ήταν δική του σύνθεση. Απολαύστε το...

Παναγιώτης Πετεινάτος

5 σχόλια:

Panagiotis Peteinatos είπε...

Εξαιρετικό blog!
Έκανα σχετική ανάρτηση.

Unknown είπε...

創意行銷網頁優質設計 SO HOT!找流量王編輯
精采台中時尚精美網頁設計最nice選擇,雲端時尚精美資訊科技系統位於台北給您優質網頁時尚設計hot推薦, 提昇您網站關鍵字排名在第一頁,另有多款主動性自動廣告貼文廣告軟體協助您業務推廣行銷,歡迎來電本網頁部門設計 資訊設計業務部張經理0928-968661
http://www.yahoo899.com/

Unknown είπε...

μπραβο πραγματι ισχυουν όλα αυτά αλλα χαρις τα μμε τον εχουν καταστρεψει....

Unknown είπε...

Βλέποντας αυτόν τον άνθρωπο το μόνο που μπορείς να σκεφθείς είναι ότι δεν θα μπορούσε να κάνει κακό ούτε σε μυγα

Unknown είπε...

Αυτό ακριβώς έχω καταλάβει κι εγώ