Σελίδες

28 Φεβ 2010

Έχει ευθύνη η Υπουργός Περιβάλλοντος;

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις για την "πρασινοποίηση" του πετ-κοκ διαβάζω, στο papanotas.wordpress.com

[...]Υπουργός υπέγραψε ένα έγγραφο – πιθανότατα ανάμεσα σε πολλά άλλα και μάλλον “τυπικό” θα της είπαν – με το οποίο μια βιομηχανία εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου. Κοντολογίς,πιστοποιήθηκε σαν “πράσινη” με την υπογραφή της Υπουργού[...] (πηγή:του Παντελή Μήτσιου)

Το ερώτημα είναι φταίει η Υπουργός ή όχι;

Είναι αδύνατον ένας Υπουργός να έχει τα μάτια του παντού. Είναι επίσης αδιανόητο σε ολόκληρο το κράτος την ευθύνη όλων των προβλημάτων να την έχουν αποκλειστικά οι υπουργοί. Έχουν όμως τεράστια ευθύνη οι σημερινοί υπουργοί/υφυπουργοί όταν δεν καταμερίζουν σωστά τις ευθύνες, ούτε αποδίδουν ευθύνες όταν και όπου που πρέπει. Τέτοιου είδους "εγκλήματα" διαπράττονται καθημερινά και πρέπει να λογοδοτήσουν όλοι οι αντίστοιχοι διορισμένοι διευθυντές & αρμόδιοι του δημοσίου σε όλα τα πόστα.

Το πρόβλημα, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει "σπάσει" ακόμα το απόστημα της "παρέας" στη διακυβέρνηση της χώρας. Οι ανοιχτές διαδικασίες μέσω διαδικτύου δεν έχουν αξιοποιηθεί. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Κυβερνούν ακόμα οι "παρέες". Ο κος Κακλαμάνης, (ο πρ. πρόεδρος της Βουλής), είχε σοβαρές ενστάσεις στη Βουλή και για το βιογραφικό ενός γραμματέα που έβαλε η κα Μπιρμπίλη, υποτίθεται μέσω βιογραφικών, αλλά αυτός τα έλεγε αυτός τα άκουγε. Η χώρα θα πάει μπροστά ΜΟΝΟ αν στις κατάλληλες θέσεις βάλουμε τους ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ και τους υποχρεώνουμε να λογοδοτούν ΔΗΜΟΣΙΑ (= ανοιχτή διακυβέρνηση!). Γιατί όλες οι ευθύνες να αποδίδονται αποκλειστικά στις πλάτες του Υπουργού; Μήπως έχει μάτια και στην πλάτη;

Αν δεν γίνουν ριζικές τομές ανοιχτής διακυβέρνησης φοβάμαι ότι οι γκάφες δεν θα έχουν σταματημό.