Σελίδες

20 Μαρ 2010

Διαφάνεια και Βιογραφικά

Μεταφέρω κάποια σχόλια σχετικά με την διαφάνεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Το κείμενο το εντόπισα αρχικά με τίτλο Ηλεία στην Εντατική στο olympia.gr .

Πηγή: Τα Νέα του Πύργου
1. Τρεις εκπαιδευτικοί και ένας οικονομολόγος οι νέοι διοικητές.Αναρρωτιέμαι, όλοι οι γιατροί και επιστήμονες της υγείας που ήταν υποψήφιοι στην ανοιχτή διακυβέρνηση, τόσο πολύ υστερούσαν σε προσόντα από τους επιλεγέντες???Σας πληροφορώ πως όχι.Υπήρχαν πράγματι άξιοι άνθρωποι.Όμως η πόρωση και η μικροκομματική αντίληψη λειτούργησε ακόμη μια φορά……Είναι γελοίοι οι κομματάρχες και οι κυβερνώντες. Επιπλέον αν έχουν το θάρρος οι επιλεγέντες νέοι διοικητές, ας αναρτήσουν δημόσια το βιογραφικό τους.Σας εγγυώμαι οτι αμέσως θα αναρτήσω βιογραφικά που απορρίφθηκαν, που πράγματι θα νοιώσουν άβολα όλοι αυτοί που εμπλέχτηκαν σε αυτό το φιάσκο…..Προκαλώ τους νέους διοικητές. Αναρτήστε το βιογραφικό σας!!!!”

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

2.”Συμφωνώ απόλυτα… Αν έχουν το θάρρος οι νέοι διοικητές να αναρτήσουν τα βιογραφικά τους γιατί το μόνο προσόν τους σίγουρα ήταν η κοματική τους ιδιότητα !!!Είναι αδιανόητο , για να μη πώ απαράδεκτο συνταξιούχος (!) εκπαιδευτικός να αναλάβει θέση διοικητή μονάδας κοινωνικής πρόνοιας, η επιλογή τους χαρακτηρίζει αυτούς που τους επέλεξαν, τους 4 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο νομό…”

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σχόλιο: σχετικά με τα βιογραφικά έχει βουίξει ο τόπος. Το πρόβλημά ίσως δεν είναι ότι οι νέοι διοικητές δεν είναι γιατροί. Ίσως υπάρχει σκεπτικό πίσω από αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μας ενημέρωσε για ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ επιλέχτηκαν! Τα βιογραφικά τους πρέπει να ανέβουν στο διαδίκτυο όχι τόσο δούμε τις σπουδές τους αλλά για να δούμε αν έκαναν τίποτα ενδιαφέρον αυτοί οι άνθρωποι στη ζωή τους! Για να υπάρξει φως (=διαφάνεια) και να σωπάσουν οι φωνές που λένε ότι η αναξιοκρατία συνεχίζεται.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάλληλος δημοτικής επειχείρησης και ύδρευσης (παραδοσιακό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ)νέος διοικητής στο νοσοκομείο Αιγίου.Κατηγορούμενος για έκδοση παράνομου εξιτηρίου σε κρατούμενο νοσηλευόμενο έμπορο ναρκωτικών από προηγούμενη θητεία του ως διοικητής, είναι ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Αγ. Αντρέας.Συνταξιούχος αστυνομικός, πολ.μηχανικοί,συνταξιούχος λιμ. σώματος,υπάλληλοσ ΟΤΑ,ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, μηχανολόγοι, ηλεκτρολόγοι,δάσκαλοι και καθηγητές οι νέοι διοικητές νοσοκομείων.Είναι αστείο να θεωρούμε ότι αυτοί ήταν οι άριστοι.Όπως δημοσίευσε τα βιογραφικά των περιφερειαρχών η κυβέρνηση, ας δημοσιοποιήσει και τα βιογραφικά των επιλεγέντων διοικητών. Ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής ήταν η κοινωνική και όχι η κομματική προσφορά. Περίπου 20 ημέρες προκαλώ τους νέους διοικητές να αναρτήσουν τα βιογραφικά τους.Δεν το κάνουν.Ξέρετε γιατί? Γιατί ξέρουν την κατακραυγή που θα ακολουθήσει.Δεν μπορεί ο υπεύθυνος αποχέτευσης να διοικεί ένα νοσοκομείο.Με ποια γνώση και εμπειρία ο συνταξιούχος αστυνομικός θα ξεφύγει από τις παγίδες των εταιρειών ιατρικών προιόντων.Με ποια γνώση ο συνταξιούχος του λιμενικού σώματος θα αξιολογήσει το φτηνό και καλό φάρμακο?Με ποια γνώση ο ηλεκτρολόγος θα αντιπαρατεθεί στους γιατρούς για να προφυλάξει το δημόσιο χρήμα? Με ποια γνώση ο πολ. μηχανικός θα εφαρμόσει νέες εφαρμογές και τακτικές στην διοίκηση ενός ιδιαίτερου χώρου όπως ειναι το νοσοκομείο???Μην εξαπατάμε τους εαυτούς μας.Ο κομματικός μηχανισμός λειτουργησε με τον χειρότερο τρόπο.Η ανοιχτή διακυβέρνηση και αξιοκρατία ήταν μία ασχημα καμουφλαρισμένη εξαπάτηση!!!!
Αν μπορούν ας με διαψεύσουν.Ας αναρτήσουν τα βιογραφικά.Ας συγκριθούν με κάποια που απορρίφθηκαν.Θα βρεθούν αυτά.Και ας κρίνουν οι πολίτες.

Panagiotis Peteinatos είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε θα σε παρακαλούσα να αναρτήσεις την καταγγελία σου στην ιστοσελίδα της ομάδας για τη διαφάνεια στους εθελοντές διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ, στην κατηγορία Γενικές Πολιτ. Προτάσεις
http://ethelontes.pasok.gr/diafaneia/?p=112

Ανάρτησε το σχόλιό σου και εκεί χρησιμοποιώντας όμως κάποιο username/ψευδώνυμο για να μην φαίνεται ως ανώνυμο.

Πολιτικός προϊστάμενος της ανοιχτής διακυβέρνησης είναι ο κος Ι. Πανάρετος, υφυπουργός Παιδείας ο που διατηρεί προσωπικό ιστολόγιο panaretos.blogspot.com. Θα σε συμβούλευα να αναρτήσεις και εκεί την καταγγελία σου χρησιμοποιώντας κάποιο ψευδώνυμο (όχι ανώνυμα!).

Το θέμα είναι σημαντικό!