Σελίδες

22 Δεκ 2010

Αξιολόγηση και Λογοδοσία

<
Δεν έχω τίποτα με τον Αλέξανδρο. Ίσα-ίσα που τον θεωρώ άξιο και εργατικό.
Η θέση αυτή όμως προϋποθέτει και κάποια χρόνια εμπειρίας ρε παιδιά. Συν το ότι κάνει ήδη μια πολύ δύσκολη δουλειά δίπλα στον ΓΑΠ.

Δεν έχει σημασία αν παραιτήθηκε ή όχι. Σημασία έχει η αρχική κίνηση. Η μουλωχτή που κάθε άλλο παρά το "άξιους και ικανούς", που φωνάζαμε προεκλογικά, υπηρετεί. Και είναι ο τελευταίος που φταίει.
Γιατί ρε "σύντροφοι";
Γιατί άλλα λέτε προεκλογικά και άλλα κάνετε μετά;
ΙΔΙΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ;
Μας χαϊδεύετε τα αυτιά για να γινόμαστε οι "ταλιμπάν" σας, που θα σας φέρουν στην εξουσία για να κάνετε κι εσείς τα ίδια και χειρότερα;
Γιατί μας ξεφτιλίζετε;

Οι σκέψεις του Γιώργου Κρόγια περιγράφουν πολύ εκφραστικά την ίδια εικόνα που βλέπουμε όλοι μας. Είναι αλήθεια πως στον "κύκλο" του Γ. Παπανδρέου βρίσκονται πολλά νέα & χαρισματικά πρόσωπα, αλλά η αξιοποίησή τους έγινε από την αρχή ασυντόνιστα, και συχνά με σκανδαλώδη τρόπο.

Βλέπουμε να βάζουν τον λογογράφο του Πρωθυπουργού στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς και την ίδια στιγμή τον τεχνικό διαδικτύου να συντάσσει κείμενα και αποδελτιώσεις! Δεν αμφισβήτησε κανένας τις ικανότητες του Χατζόπουλου, αλλά και των άλλων συνεργατών του ΓΑΠ που έγιναν, κατά καιρούς, πρωτοσέλιδο. Δικαίως όμως γράφονται καυστικά σχόλια όταν καταλαμβάνουν πόστα που δεν σχετίζονται με την εμπειρία και τα προσόντα τους.

Ο Γ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του πρέπει να καταλάβουν το ότι με το να επιλέγουν ένα νέο πρόσωπο επειδή απλώς είναι "καλό παιδί" δεν λύνουν το πρόβλημα. Οφείλει η αξιολόγηση να ξεκινήσει πρώτα εκ των έσω ώστε να επιλεγούν οι ικανότεροι & αποτελεσματικότεροι στις αντίστοιχες θέσεις.

Δυστυχώς τα ανοίγματα του ΓΑΠ ανήκουν στο παρελθόν. ΔΕΝ αναζητώνται ικανά πρόσωπα έξω από τον "κύκλο". Η φιλολογία περί ανοιχτής διακυβέρνησης για την επιλογή των πιο ικανών είναι μύθος. Δεν βλέπουμε αξιολόγηση & λογοδοσία στον καταμερισμό του μεσαίου (και πιο κρίσιμου) στρώματος στελεχών, όπως θα έκανε μια ιδιωτική εταιρία για να μην φαληρίσει. Ο Γ. Παπανδρέου στρατολόγησε νέα άφθαρτα πρόσωπα τα οποία μετεκπαιδεύονται πλέον στη λογική της "παρεοκρατίας".  Το έργο το έχουμε ξαναδεί με τον Ανδρέα. Η κατηφόρα ξεκινά εκ των έσω και πάντα ξεκινά με "καλές προθέσεις".  Σήμερα όμως αυτό που διαφέρει είναι η ψυχραιμία των πολιτών που εξαντλείται. Μεταξύ αυτών και η υπομονή εκείνων που στηρίξαμε σθεναρά τον Γ. Παπανδρέου και αναμένουμε να δούμε στην πράξη το όραμα  της Ανοιχτής Διακυβέρνησης με ουσιαστικές διεξόδους αυτο-οργάνωσης και Συμμετοχικής Δημοκρατίας. Γιώργο, μην μας διαψεύσεις.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Παναγιώτη
Το ότι θα συμφωνήσω μαζί σου είναι σχεδόν δεδομένο, άλλωστε σχεδόν πάντα συμπέφταμε και στο φόρουμ. Χαίρομαι που συνεχίζεις να είσαι ρομαντικός και αισιόδοξος και ότι παραμένεις έστω και στην περιφέρεια του ΠΑΣΟΚ. Τουλάχιστον θα μείνει ο λόγος σου.
Τώρα για το συγκεκριμένο δεν γνωρίζω αλλά γενικότερα δίνεται η αίσθηση ότι καινούργιες παρέες και τζάκια χτίζονται και ξανά προς την δόξα τραβάν.Καλά που το ΔΝΤ δεν δίνει χώρο για πολλά. Επειδή όμως "άλλες αι βουλαό ανθρώπων άλλα δε θεός τυρβάζη" το αύριο είναι τόσο διαφορετικό που δεν θα μείνει χώρος για όλους αυτούς.
Φιλικά θόδωρος

PanagiotisP είπε...

Αγαπητέ Θόδωρε έτσι είναι τα πράγματα. Μοναδική σανίδα σωτηρίας ο ρομαντισμός και ο ορθός λόγος.
Θόδωρε σου εύχομαι να έχεις μια Καλή Χρονιά! Για το 2011 κάθε ευλογία για εσένα και την οικογένειά σου.