Σελίδες

26 Φεβ 2009

The Guild: Ενδιαφέρουσα διαδικτυακή σειρά (webisodes)

The Guild

Σήμερα θα γράψω για τη σειρά “The Giuld”, μια ανεξάρτητη παραγωγή διαδίκτυο-επεισοδίων (webisodes) διάρκειας 3-6 λεπτών. Η υπόθεση αφορά μια ομάδα απλών ανθρώπων διαφόρων ηλικιών που επικοινωνούν σε ένα online παιχνίδι πολέμου και στρατηγικής. Συζητούν μεταξύ τους καθημερινά χωρίς να γνωρίζονται. Στην πραγματική τους ζωή είναι άνθρωποι προβληματικοί (όπως όλοι μας άλλωστε) με εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες. Η χρόνια ενασχόλησή τους με το συγκεκριμένο παιχνίδι τους έχει οδηγήσει σε εθισμό και κοινωνική απομόνωση. Έχουν απορροφηθεί στον «ηρωισμό» και τη «στρατηγική» του παιχνιδιού μέσα στο οποίο έχουν διακριτούς ρόλους και συνεργάζονται. Η διαδικτυακή τους ζωή όμως έχει υποκαταστήσει τους ανύπαρκτους στόχους της πραγματικής τους ζωής.

Ξεκίνησα τυχαία από το πρώτο επεισόδιο του πρώτου κύκλου στο Youtube το οποίο κατ’ αρχήν με εντυπωσίασε από το πόσο παραστατικά παρουσιάζονται τα πρακτικά προβλήματα μιας διαδικτυακής ομάδας: ανωνυμία, παρεξηγήσεις, προσωπικά δεδομένα κλπ. Η προσπάθειά τους να συναντηθούν για πρώτη φορά εκτός διαδικτύου καταλήγει γραφική. Μέσα σε 1 ώρα είδα και τα υπόλοιπα επεισόδια διαπιστώνοντας την ποιοτική έκπληξη της συγκεκριμένης παραγωγής που έχει να κάνει με το μήνυμα που προσπαθεί να μεταδώσει. Βλέπουμε ανθρώπους που η ίδια η ζωή (και όχι μόνο το διαδίκτυο) τους έχει βυθίσει σε δυσκολίες και ψυχολογικά αδιέξοδα. Αυτοί οι άνθρωποι, ερχόμενοι σε επαφή, μέσα από τις προστριβές θα αρχίσουν σιγά-σιγά να βλέπουν κατάματα την πραγματικότητα και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ορισμένα από τα προβλήματά της ζωής τους. Θα καταφέρουν σε αυτόν τον αγώνα να μετατρέψουν τον «πολιτισμό» του διαδικτύου από εχθρό σε σύμμαχο; Μπορεί η «διαδικτυακή» τους προσωπικότητα και η συλλογιή τους δουλειά να τους ενθαρρύνει να αντιμετωπίσουν με τον ίδιο τρόπο τα προβλήματα της πραγματικής τους ζωής;

Η σειρά "The Guild" κέρδισε το Βραβείο Youtube καλύτερης διαδικτυακής σειράς (2007).

Η Felicia Day , πρωταγωνίστρια και σεναριογράφος της σειράς σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη  εξηγεί πως  η ίδια  είχε οδηγηθεί στον εθισμό του online gaming και πως αποφάσισε να γράψει την συγκεκριμένη σειρά. Στην συνέντευξή της αναφέρει ότι ο περισσότερος κόσμος αδυνατεί να κατανοήσει σε βάθος τον διαδικτυακό εθισμό και την «κουλτούρα» την οποία έχουν υιοθετήσει τα νέα παιδιά που απορροφούνται στο online gaming.

Επεισόδια 1ου κύκλου:
Επίσημη ιστοσελίδα:http://www.watchtheguild.com