Σελίδες

17 Απρ 2009

Διαβούλευση: θέσεις ΠΑΣΟΚ για τον πολιτισμό

Στην ιστοσελίδα http://www.wikipolitics.gr/?p=88 έχουν τεθεί προς διαβούλευση οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τον πολιτισμό.

Η ψηφιοποίηση του πολιτισμού έχει ενδιαφέρον, όπως και ο εκσυγχρονισμός της ελληνικής νομοθεσίας με την προώθηση των αδειών προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας (creative commons). Από την άλλη όμως στο ίδιο κείμενο του ΠΑΣΟΚ, θα ήθελα να διαβάσω ένα φιλόδοξο όραμα που να απαντά με πρακτικό τρόπο πως θα αγαπήσουν τα ελληνόπουλα τα κείμενα του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα. Πως θα αγαπήσουν τα ελληνόπουλα τα αρχαία Ελληνικά; Το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες, αφήνει στα χέρια των ακροδεξιών και των εθνικιστών την διαχείριση της εθνικής μας κληρονομιάς.

Ίσως λοιπόν πρώτα από όλα πρέπει να αλλάξει ριζικά ο πολιτικός πολιτισμός και ο τρόπος που καταγράφονται και δημοσιεύονται οι κομματικές απόψεις και οι αποφάσεις. Μην ξεχνούμε πως ο πολιτισμός αποτελεί το ισχυρότερο χαρτί της Ελλάδος (βλ. κείμενο Ομπάμα για την 25η Μαρτίου http://web4democracy.blogspot.com/2009/03/25.html ). Έχουμε ανάγκη από ένα όραμα που να παρουσιάζει την σημερινή κατάντια και να περιλαμβάνει πρακτικά βήματα και λύσεις μακριά από εθνικισμούς και ακρότητες. Πχ Δεν θα έπρεπε στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία ομόνοιας να υπάρχει ένα άγαλμα της Αθηνάς ή του Αλεξάνδρου;

2 σχόλια:

Pausanias είπε...

Φίλε Παναγιώτη γεια
Έχει καταντήσει κοινότυπο αλλά τους έγραψα ακριβώς τα ίδια αλλά δεν νομίζω ότι θέλουν να καταλάβουν. Οπότε πάμε για διαχείριση.
Που θα πάει όμως "γκολ αυτοί σέντρα εμείς θα τους σπάσουμε τα νεύρα" που έλεγε και ένας γνωστός μου.

Pausanias είπε...

Διόρθωση
Ένα "δεν" χάθηκε στην διαδρομή.
"Δεν θέλουν να καταλάβουν" είναι το σωστό.
Καλές γιορτές