Σελίδες

3 Μαΐ 2009

Chicken a la Carte - Πραγματική ιστορία

ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Δείτε το μέχρι το τέλος. Συγκινητικό, σοκαριστικό, ... Αξίζει, για να μας ταρακουνήσει λίγο.
http://www.cultureunplugged.com/play/1081/Chicken-a-la-Carte


Το Φεβρουάριο του 2006, στο 56ο Φεστιβάλ ταινιών του Βερολίνου, οι δημιουργοί ταινιών κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε ένα διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους με θέμα: "Φαγητό, Γεύση και Πείνα" (Food, Taste and Hunger).
Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 3600 δημιουργοί από όλο τον κόσμο. Από αυτούς, μόνο 32 επιλέχθηκαν να προβληθούν στο φεστιβάλ.
Αυτό είναι το βίντεο που πρώτευσε, καθώς κρίθηκε ως το πιο δημοφιλές φιλμ μικρού μήκους.
Λέγεται "Chicken a la Carte"
Το φιλμάκι αυτό έγγραψε, κινηματογράφησε και σκηνοθέτησε ο Ferdinand Dimandura, ο οποίος επίσης συνέθεσε και εκτέλεσε τη μουσική.

2 σχόλια:

THEPOS είπε...

Έχω πάει στις Φιλιππίνες, μια και από εκεί είναι το Video, και όντος σε κάποια μέρη η κατάσταση είναι τραγική πέρα από την γενική εικόνα.Είναι ξέρεις από τις χώρες που το σύστημα τις κρατάει φτωχές, με διάφορους τρόπους από τον θρησκευτικό φανατισμό μέχρι τις κυβερνήσεις τύπου καραμανλή και χειρότερα που κατακλέβουν τον τόπο, για να μπορεί να χρησιμοποιεί τις ψυχούλες αυτές ικανοποιώντας τις "βρώμικες" ανάγκες του.Η συγκεκριμένη χώρα όντας πλούσια θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί στον διεθνή στίβο αλλά... Αντίστοιχο παράδειγμα η Νιγηρία και όχι μόνο. Ίσως πολλές ατομικές προσπάθειες να αλλάξουν κάτι γιατί για ομαδικές δεν το βλέπω

Panagiotis Peteinatos είπε...

Thepo καλησπέρα,
έχουμε καιρό να τα πούμε. Δεν ξέρω για ποιο λόγο αλλά το Mail σου φαίνεται ανενεργό. Μήπως μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου στο panagiotispp AT gmail.com ?

*γράψε @ αντί για ΑΤ