Σελίδες

27 Φεβ 2010

Είναι ανήκουστο, υπουργοί να εγκρίνουν χρήση καυσίμων (πετ κοκ)

Πολύ ορθή παρέμβαση από τον Στέφανο Παπανώτα.
Η μέρα σήμερα ξεκίνησε εντελώς λάθος και δεν με παίρνει να κάνω και “επανεκκίνηση” άρα θα πρέπει να βγάλω την μέρα σήμερα με όλατα προβλήματα που προέκυψαν η θα προκύψουν στην διάρκεια.

Το πρόβλημα με την καύση του Πετ-κοκ είναι διαχρονικό και με πολλά προβλήματα που κατά καιρούς έχει δημιουργήσει στην περιοχή. Είχαμε κάνει και τότε μια “διαδικτυακή εκστρατεία” ενημέρωσης μέσω διαδικτύου και είχαμε λάβει απαντήσεις από βουλευτές της περιοχής μας και όχι μόνο, όπου μας δήλωναν την συμπαράστασή τους, όπως και αναφορές σε εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας. Σε αυτή την δράση των πολιτών έλαβε μέρος και η ιστοσελίδα του Γιώργου Α. Παπανδρέου σημερινού πρωθυπουργού με άρθρο για τις βλαβερές συνέπειες της καύσης πετ κοκ και τίτλο “Το πετ κοκ σκοτώνει και η αναλγησία επίσης…” αναφέροντας χαρακτηριστικά

“με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος χαρακτηρίζεται ως «ανήκουστο υπουργοί να εγκρίνουν χρήση καυσίμων (πετ κοκ) που είναι αποδεδειγμένα επικίνδυνα, όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και πρωτίστως για τη δημόσια υγεία…».”

Σήμερα διάβασα στην εφημερίδα “Ελευθερία” ότι η Υπουργός κ. Μπιρμπίλη υπέγραψε την ανανέωση της άδειας καύσης Πετ κοκ από την συγκεκριμένη βιομηχανία.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης

Αξίζει να σημειωθεί ότι προχθές Τετάρτη, ημέρα απεργίας και των δημοσιογράφων, η υπουργός κ. Μπιρμπίλη, ενώ ενημερώθηκε από τον βουλευτή κ. Αστ. Ροντούλη για την υπόθεση που απασχολεί την κοινωνία της Λάρισας με τη φωτιά στη «ΒΙΟΚΕΡΑΛ», (της παραδόθηκε δε από τον βουλευτή φάκελος με τα σχετικά δημοσιεύματα), δήλωσε άγνοια του θέματος και επρόκειτο να ασχοληθεί αμέσως – όπως δήλωσε στο βουλευτή.

Μετά από όλες αυτές τις αναφορές και με δεδομένη την άποψη του Γιώργου Α. Παπανδρέου και πιστεύοντας ότι η Υπουργός κατά κάποιο τρόπο έχει παραπλανηθεί θα πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ η ανάκληση της άδειας καύσης καθώς αναστολή λειτουργίας της συγκεκριμένης κεραμοποιίας κατά απαίτηση και του Νομαρχειακού Συμβουλίου.

Το υπουργείο και η υπηρεσία Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με την συγκεκριμένη βιομηχανία και αναφέρει μεταξύ άλλων και

Με τα δεδομένα αυτά, η νέα ηγεσίας της ΕΥΕΠ, προχώρησε στις 24/02/2010, στην έκδοση Πράξης Βεβαίωσης – Παράβασης, την οποία απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, καθώς και στις 25/02/2010, στην εισήγηση προστίμου ύψους 165.600 ευρώ.

ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ.

σχετικά:

http://petcoke.wordpress.com

http://www.papandreou.gr

http://archive.enet.gr

http://www.oneearth.gr