Σελίδες

17 Μαΐ 2009

Γ. Παπανδρέου: 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ

«Δεν χρωστάω σε κανέναν, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα» δηλώνει σε συνένευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου δηλώνει ότι οι πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ θα είναι αφιερωμένες σε «δύο μεγάλα και κατεπείγοντα μέτωπα», στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς το πολιτικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, προαναγγέλλει «έκτακτο σχέδιο ανάταξης της οικονομίας για την αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά, την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, στοχευμένα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των ασθενέστερων και της μεσαίας τάξης, μέτρα διάσωσης των θέσεων εργασίας, αποκατάσταση της ευρυθμίας στους φορολογικούς μηχανισμούς, μέτρα δικαιότερης κατανομής των φορολογικών βαρών και ριζικού περιορισμού της φοροδιαφυγής. Θα επαναδιαπραγματευθούμε, παράλληλα, το χρονοδιάγραμμα των υποχρεώσεών μας ως μέλους της ΟΝΕ, μέσω ενός αξιόπιστου προγράμματος μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής εξυγίανσης για επιστροφή σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Το δεύτερο μεγάλο μέτωπο των 100 πρώτων ημερών είναι η λήψη μέτρων αποκατάστασης της εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς και το πολιτικό σύστημα» τονίζει ο κ. Παπανδρέου.

Εξάλλου, υπενθυμίζει ότι έχει ζητήσει από το 2004 τη διερεύνηση όλων των υποθέσεων σκανδάλων "και την απόδοση ευθυνών, όποιον και αν αυτές βαραίνουν" ενώ καλεί τη ΝΔ να πάψει να υποτιμά τη νοημοσύνη των ελλήνων πολιτών: "Όλοι κατάλαβαν πως το αιφνιδιαστικό νυκτερινό κλείσιμο της Βουλής έχει ως αφετηρία και αποτέλεσμα την παραγραφή ευθυνών. Μεταχειρίστηκαν κάθε μέσο για να αποφευχθεί η διαλεύκανση, διότι τους βολεύει να ψαρεύουν στα θολά νερά και να πλανάται μια σκιά σε όλο το πολιτικό σύστημα".

Για το εάν το ΠΑΣΟΚ προβεί σε "απογραφή" επαναλαμβάνει ότι "δεν πρόκειται να προβούμε σε καμία ενέργεια που θα μπορούσε να πλήξει το κύρος της χώρας μας".

Πηγή: Ναυτεμπορική