Σελίδες

24 Μαΐ 2009

Γίνε μεταφραστής του TED Project

Στην ιστοσελίδα TED.com προβάλλονται διαλέξεις με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες απόψεις που μπορούν να μας φωτίσουν και να μας βοηθήσουν να δούμε πολλά ζητήματα από διαφορετική σκοπιά, θέματα εκπαίδευσης, υγείας, επιστήμης κλπ.

To TED.com ανήκει στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Sapling Foundation και σκοπός του ιδρύματος είναι η διάδοση ιδεών που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Το ίδρυμα αναζητά και προσκαλεί καθηγητές, ερευνητές και απλούς ανθρώπους που έζησαν δυνατές εμπειρίες και κατά τεκμήριο έχουν ενδιαφέρουσες ιδέες που θέλουν να μοιραστούν με την ανθρωπότητα. Οι διαλέξεις βρίσκονται στην ιστοσελίδα TED.com και οι 3 καλύτερες ιδέες βραβεύονται ετησίως προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η υλοποίησή τους.

Πρόσφατα, ξεκίνησε το TED translation project  που προσκαλεί εθελοντές από όλες τις χώρες να να συμμετάσχουν στο Project και να βοηθήσουν στη μετάφραση διαλέξεων στη μητρική τους γλώσσα.

Πρώτο βήμα είναι η εγγραφή στην ιστοσελίδα http://www.ted.com/translate/step1

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής ο υποψήφιος μεταφραστής θα λάβει οδηγίες μέσα σε 1-2 ημέρες για μια συγκεκριμένη διάλεξη την οποία θα κληθεί να μεταφράσει μέσα σε 30 ημέρες.

Το TED προβάλλει επώνυμα και σε ειδική σελίδα τους μεταφραστές. Όσοι Έλληνες έχουν όρεξη και μεράκι μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παγκόσμια προσπάθεια.